Home Forums Plugin Support WP User Frontend Pro Post Status Setting Not Working

This topic is: not resolved

This topic contains 33 replies, has 7 voices, and was last updated by  Tareq Hasan 4 years, 9 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)
  • Author
    Posts
  • #24083

    Scott
    Member
    Post count: 48

    The post status setting on the form is set to published but all posts created by users are automatically set to pending review. I then have to go to the admin panel and set the posts to published manually.

    Please advise.

    #24565

    Sekander Badsha
    Member
    Post count: 2067

    Hello Scott,
    Please provide your sites login and FTP credentials as a private reply. We need to inspect the issue.

    ***Always take a backup before sharing your credentials.

    #25054

    Scott
    Member
    Post count: 48
    This reply has been marked as private.
    #25108

    howlerckc
    Participant
    Post count: 22

    I am also having the exact same issue. I use pages instead of posts.

    #25116

    howlerckc
    Participant
    Post count: 22
    This reply has been marked as private.
    #25117

    Scott
    Member
    Post count: 48

    Hi Curt (howlerckc),

    Even though you marked your reply as private I still received your reply with your wordpress admin credentials via email.

    I will not use them to access your site but I thought that you and the forum moderators should know about this major security issue.

    Thanks

    #25126

    howlerckc
    Participant
    Post count: 22

    Thanks Scott!

    #25228

    howlerckc
    Participant
    Post count: 22

    The post setting, not adhereing to “published”, is going to be a large issue. As I do not want to moderate all the posts that my users create.

    #25229

    Scott
    Member
    Post count: 48

    Hi Curt,

    I am not sure what is going on but it seems that we are not getting any feedback from the support team.

    I will see if my programmer can find a solution.

    #25254

    Mahi
    Member
    Post count: 1555

    Hello Guys,

    Sorry for late response.

    @ Scott – you are charging for post. When people create contest are they finalising their payments?

    – when i select “Disable Subscription” from form settings area, submission is working fine as it should be, that means something is not right during checkout process. Please ask your developer to check things again because, i can see you customize a lot?

    @howlerckc – you just provided a regular account information. TO check your settings we require admin login. Please create a new topic with login details.

    #25266

    Scott
    Member
    Post count: 48

    Hi Mahi,

    I am charging to post but when I am creating a post to test I am using credits. Try giving yourself credits and then creating a post. You will see that they go into draft mode and also that the credit number does not go down.

    I have not customized your plugin at all. All of my stuff is done in the form of action hooks.

    #25314

    Tareq Hasan
    Keymaster
    Post count: 2831

    Hello Scott,

    When charge for posting is enabled, WPUF instantly sets the post status to pending. After receiving the payment, it makes it publish. In your case, you are using the charge for posting. I am wondering why the payment notice is not showing. Seems like you have removed it and made some changes in the plugin as I can see.

    Anyway, when you are not using the force pack option, it skips the subscription pack checking and hence, the post is not being published and the number is not decreasing.

    If you want to use your current configuration, in that case if you to remove a line in the plugin in /class/subscription.php line 427.
    [php]
    // pack is not enabled
    if ( wpuf_get_option( ‘force_pack', ‘wpuf_payment', ‘no' ) != ‘yes' ) {
    return;
    }
    [/php]

    Either remove this code or enable force pack, your issue should be solved.

    #25322

    Scott
    Member
    Post count: 48

    Tareq,

    I have not customized the plugin and it is up to date. The only thing I have added is another payment gateway and some action hooks to the form.

    I have everything configured correctly and I do not know why this is happening.

    Also since allowing you access to the site I can no longer save my profile when trying to adjust post credits. I get a message that says “Are you sure you want to do this?”

    When I disable wp user frontend I am able to save my profile as usual.

    I really thing this is an issue with the plugin since the last update. Everything worked perfectly up to that point.

    #25324

    Scott
    Member
    Post count: 48

    As you can see other customers have the same issue.

    #25333

    Tareq Hasan
    Keymaster
    Post count: 2831

    The “Are you sure you want to do this?” message seems new, will check this out.

    But you did have changed the plugin. I can see the “post settings” tab on the form is now “Contest Settings”, “Charge for posting” is now “Charge for Contesting”. So yes I think it changed, may be a bit.

    The solution I provided above should solve the issue. But I'll check the “Are you sure…” thing.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 34 total)

The topic ‘Post Status Setting Not Working’ is closed to new replies.