Home Forums Plugin Support WP User Frontend Pro Uploading feature image takes a long time

This topic is: not resolved

This topic contains 28 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ho Yin 4 years, 5 months ago.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)
  • Author
    Posts
  • #29284

    Ho Yin
    Member

    Hi!

    I have the pro version, and I use the upload feature image function. I see the progress bar when the image uploads, but there is a long wait between seeing the progress bar complete and seeing the image thumbnail. So my users hit the submit button before it shows the thumbnail.

    Is there anyway to speed up the entire upload process? Such as speed up showing the thumbnail of the picture, or not even show the thumbnail at all and just say that it is upload complete?

    Thanks

    #29306

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Hello Ho Yin,

    “Upload Feature Image” function is depend on Internet speed. If Internet is not fast then how a plugin speed up the process?

    Tell you user to wait till the upload complete.

    Thank You. ๐Ÿ™‚

    #29308

    Ho Yin
    Member

    So I am talking about when the progress bar is already complete, but it
    takes a while for the thumbnail to load, and sometimes it takes 2 mins. So
    the user assumes that it is already uploaded but the system does not allow
    it. And the user will quit out of the website by accident.

    Does this make sense?

    Best,

    Ho Yin

    #29312

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Hello Ho Yin,

    Can I have a look your site please?

    Thanks

    #29313

    Ho Yin
    Member

    yea sure, how would you like me give you the user and password to upload.

    It is at

    enjoy.nutrilens.me/wp

    Best,

    Ho Yin

    #29315

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Please provide your login details by using this form -http://wedevs.com/provide-login-details/. I will have a look what is going wrong.

    Thank you ๐Ÿ™‚

    #29317

    Ho Yin
    Member

    Thanks just sent.

    Best,

    Ho Yin

    #29328

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Hello Ho Yin,

    Upload timeouts are a host problem. Ask your hosting provider to check upload timeouts Or set them yourself if you have access to a php.ini file.

    max_execution_time = 300
    max_input_time = 300

    Hope this will solve your problem.

    If the issue is still persists please let me know.

    Thank You. ๐Ÿ™‚

    #29331

    Ho Yin
    Member

    This is what it is currently at:

    max_execution_time = 60
    max_input_time = 120

    Best,

    Ho Yin

    #29333

    Ho Yin
    Member

    I updated it to:

    max_execution_time = 300
    max_input_time = 300

    But it still takes a long time to show the thumbnail, like 1 min… is
    there anyway to speed this up? Or not show it at all?

    Best,

    Ho Yin

    #29339

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Hello Ho Yin,

    I think you should contact your hosting provider. They can help you for this.

    Thank You. ๐Ÿ™‚

    #29347

    Ho Yin
    Member

    What do I ask? If I describe a problem with a wordpress plugin, they will
    ask me to ask the plugin provider.

    Best,

    Ho Yin

    #29349

    Ho Yin
    Member

    Also, uploading the file is fast, it is showing the thumbnail that is
    slow….

    Best,

    Ho Yin

    #29352

    towhid
    Participant
    Post count: 4505

    Hello Ho Yin,

    I got the clue why its happening. “WP Smush.it” is creating the problem. I have apparently disable it to show you.

    Please try now to upload and let me know.

    Thank You. ๐Ÿ™‚

    #29353

    Ho Yin
    Member

    It is a bit faster, but still has a some lag…

    Best,

    Ho Yin

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 29 total)

The topic ‘Uploading feature image takes a long time’ is closed to new replies.